Vaccinerad idag!

Jahapp! Då blev man vaccinerad idag mot svininfluensan! Jonas blev vaccinerad igår. Han har ont i armen idag. Jag börjar få ont i min arm ned nu =( E biverkningar. Dem ja känner som tagit vaccinet har fått ont i armen sen vissa har fått feber och huvudvärk. Jonas mår inte riktigt bra, han e slö och hängig. Återstår att se hur ja mår imorn! Tur ja bara jobbar 3 h imorn =P

Har städat och tvättat min Vectra idag i nästan 3 h så nu jävlar e han fin min GTS *ler* D behövdes verkligen! Va dock snorkallt att va ute och tvätta och städa men ja behövde verkligen göra det!!! Skönt att ha d gjort ;)

Igårkväll körde jag och hämtade min lilla Voxen som mitt x tog hand om för några veckor sedan då han inte mådde bra här. Har gått bra fram tills för 5 dagar sen då han kissade i hans sambos son säng när han va där. Så han fick åka till Putte för ett försök om d gick där så ja lämnade honom igårkväll. Putte ringde vid sex tiden ikväll och han hade kissat på 3 ställen så nu e han här hos oss igen. 

MIN LILLA VOXEN



Har kollat runt och ringt veterinär och d kan finnas lite olika orsaker till varför han gör det. 

Om en katt kissar inomhus på fel ställen brukar det innebära en av två saker. Antingen finns det ett rent medicinskt fel som gör att den inte kan hålla sig och kissar där den är eller så är det något i kattens miljö som den inte trivs riktigt med. Katter är mycket känsliga djur och det är just med urinering som de brukar visa att något är fel.

Först och främst tycker jag man ska utesluta ett medicinskt fel, speciellt när du säger att din katt dricker mycket och desstuom jamar då den kissar. Den bör undersökas med blodprov och urinprov för att utesluta fel i lever eller njure, eller om den har diabetes. Den bör också undersökas för en eventuell infektion i övre eller nedre urinvägar. På urinprovet kan man också se om din katt koncentrerar urinen ordentligt och på så vis komma vidare i en utredning. Urinen kan också undersökas för eventuell förekomst av kristaller.

Om allt är normalt på dessa tester så bör man ta en titt på miljön runt katten. Saker som kan orsaka urinering på fel plats är:

  • stress i miljön som bråk med annat husdjur eller människa i familjen, t.ex ett litet barn. Om ägaren ägnar sig mindre åt katten nu än tidigare kan det också vara stressande för djuret.
  • olika katter föredrar olika sorters strö i kattlådan och detta kan också påverka var katten kissar
  • en del katter vill ha en torr och luktfri låda andra kissar inte på lådan om den har tvättats för ren
  • katten kanske inte gillar platsen där lådan är ställd. Många vill ej ha lådan nära matskålen t.ex och om något obehagligt har hänt nära lådan så vill katten inte gå dit igen.

    Behandlingen går ut på att fundera ut vad som inte stämmer för din katt och sedan åtgärda:

  • reducera eventuell stress
  • byt strö i kattlådan
  • om katten bara vill kissa i en torr låda måste flera lådor, kanske en i varje rum erbjudas. Tvätta alltid mycket nogrannt platsen där katten har kissat fel
  • ställ matskålen där du INTE vill att katten ska kissa
  • prova att byta lådans placering
  • håll katten från platsen där den kissar genom att stänga dörren eller täcka med möbel.
  • ibland måste man stänga in katten i ett rum med låda under någon vecka för att åter få den att gå på rätt plats.

    I värsta fall och då om stress verkar vara den stora orsaken så kan man prova behandling med antidepressiva medel.

    Så d får bli att jag ringer en veterinär imorn och kollar va d kan kosta att ta ett urinprov så får man se om han e sjuk eller om d e ngt som han inte gillar.
    Kan INTE förstå va d e som gör att han kanske mår dåligt i hemma miljön hos oss då allt är precis likadant som när vi flyttade in här för 3 år sen i December. Har inte bytt ut nånting alls! Varken foder, kattsand, möbler eller ngt annat. Dem 2 större hanarna
    jag har e dock på honom och slåss ofta med honom så han skriker så kan va d. Kan inte komma på nån annan faktor som skulle kunna göra att han mår dåligt =( Önskar att han kunde prata så ja visste va som felar honom jue =( Så ja får åka in och ta prov på honom imorn på stackars Vauxhall =,(

    Han är en sån underbar katt som är fruktansvärt tillgiven och pratig och har ALLTID varit i lådan och han e kastrerad sen länge tbx. Skulle d bero på att han inte mår bra pga miljön så får ja hitta ett hem till honom där han får bo ute och inne på landet men d e inte lätt d heller då ja inte känner en enda som ja vet kan ta honom =( Håller tummarna att d får en bra lösning!

    Ska va social nu med Jonas och Putte och katterna med klart ;)

    MEN SKULLE DU KÄNNA NÅN SOM KAN TA HAND OM HONOM SÅ HÖR GÄRNA AV DIG!!!!!!

    Mjau                     c",)


  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0