Dont drink and drive =(

Jag gick runt i en stormarknad när jag såg en kassörska ge den här lilla pojken sina pengar tillbaka, pojken kunde inte ha varit mer än 5-6 år. Kassören sa: "Jag är ledsen, men du har inte tillräckligt med pengar för att köpa denna docka.''
Den lilla pojken vände sig till den gamla kvinnan bredvid honom.
''Mormor, är du säker på att jag inte har tillräckligt pengar?''
Hon svarade: ''Du vet att du inte har tillräckligt för att köpa dockan, min kära.''
Hon bad honom att stanna där i 5 minuter medan hon gick för att se sig omkring. Hon lämnade honom. Den lille pojken höll fortfarande dockan i handen. Slutligen gick jag mot honom och jag frågade honom vem han ville ge denna docka till.
"Det är dockan som min syster älskade mest och önskade sig så mycket till jul. Hon var säker på att tomten skulle ta med den till henne."
Jag svarade honom att kanske jultomten skulle ge den till henne trots allt och att han inte skulle oroa sig. Men han svarade mig tyvärr:
"Nej, jultomten kan inte ge den till henne där hon är nu. Jag måste ge dockan till min mamma så att hon kan ge det till min syster när hon går dit."
Hans ögon var så ledsna när han sade: "Min syster har gått för att vara med Gud. Pappa säger att mamma kommer att se Gud mycket snart också, så jag tänkte att hon kunde ta dockan med sig och ge den till min syster.''
Mitt hjärta nästan stannade. Den lille pojken tittade upp på mig och sa: "Jag bad pappa att be mamma att inte gå ännu. Hon måste vänta tills jag kommer tillbaka från köpcentret." Sen visade han mig en väldigt fin bild av sig själv. Han skrattade. Han berättade för mig: "Jag vill att mamma tar min bild med sig så hon inte glömmer mig. Jag älskar min mamma och jag önskar att hon inte behöver lämna mig, men pappa säger att hon måste gå för att vara med min lillasyster."
Sedan tittade han igen på dockan med sorgsna ögon, mycket tyst. Jag sträckte mig snabbt efter min plånbok och sa till pojken: "Antag att vi kontrollerar igen, ifall du har tillräckligt med pengar för dockan!'' "OK!" sa han och: "Jag hoppas jag har tillräckligt." Jag lade till några av mina pengar till hans utan att han såg och vi började räkna dem. Det var nog för dockan och även en del extra pengar. Den lille pojken sa: "Tack Gud för att du gav mig pengar!" Sedan tittade han på mig och tillade: "Jag bad Gud igår kväll innan jag somnade att se till att jag hade tillräckligt med pengar för att köpa denna docka, så att mamma kunde ge det till min syster. Han hörde mig!''
"Jag ville också ha tillräckligt med pengar för att köpa en vit ros till min mamma, men jag vågade inte be Gud om för mycket. Men han gav mig tillräckligt för att köpa dockan och en vit ros. Min mamma älskar vita rosor."
Några minuter senare återvände den gamla damen och jag stod kvar med min korg. Jag avslutade min shopping i en helt annan sinnesstämning från när jag började. Jag kunde inte få den lille pojken ut ur mitt sinne.
Då kom jag ihåg en lokal tidningsartikel för två dagar sedan, som nämnt en berusad man i en lastbil som kört in i en bil med en ung kvinna och en liten flicka. Den lilla flickan dog direkt och läget för mamman var kritiskt. Familjen var tvungen att besluta om att stänga av den livsuppehållande maskinen eftersom den unga kvinnan inte skulle kunna återhämta sig från koman. Var det familjen till den lilla pojken? Två dagar efter mötet med den lilla pojken läste jag i tidningen att den unga kvinnan hade gått bort. Jag kunde inte hejda mig själv så jag köpte ett gäng av vita rosor och jag åkte till minnesplatsen för den unga kvinnan där människor kunde ta farväl innan hennes begravning. Hon var där, i kistan och höll en vacker vit ros i handen med bilden av den lilla pojken och dockan placerad över hennes bröst. Jag lämnade platsen, tårögd, med känslan av att mitt liv hade förändrats för alltid. Den kärlek som den lilla pojken hade för sin mor och hans syster är fortfarande till denna dag svårt att föreställa sig och på bråkdelen av en sekund hade en rattfyllerist tagit allt detta ifrån honom.

Mina töser ;)

Melinda och Zazzi hade mys innan idag när melinda satt i sin matstol och lekte så hoppade Zazzi upp till henne och ville kela och Melinda tyckte d va väldigt roligt och hon klappade och drog i pälsen och Zazzi bara njöt i sin fulla tillvaro ;) Sååå sött <3



Då va snart detta året slut =P Ska fira nyår med Sandra, Johan och lilla Vilda Li som e lite över året gammal ;) Ska bli trevligt ;) Vi firade midsommar med dem hos syrran och Johan ;)

Undrar va som ska ske i vårt liv nästa år? ;) Ska bli spännande att se hur nästa år kommer att bli ;) Detta året har varit helt underbart med Min Älskade Per och att vi fick Vår Underbara Melinda den 24 Augusti ;)

Man vet vad äkta kärlek är när man har skaffat barn <3

Melinda är vårt allt ;) Kisarna är med mitt allt men Melinda är på 1 plats ;)

2 blir 3 och 3 blir 4                                 c",)

Färg glad bebis med färg glad omgivning ;)

Tycker denna kudden som mina föräldrar har e så himla fin i färgerna ;) Blir så fint på bild med en glad lila bebis framför ;) Vår Älskade Melinda <3





Jag och Melinda har varit hos hennes mormor och morfar hela dagen idag ;) Hon va svår att få i säng igår och d va hon nu ikväll med =P Busunge som inte ska sova trots att hon e grymt trött =P Ja väcker henne kl 9 imorn för hon ska icke sova sina 12 h tills kl 12 på dagen inte =P Nån ordning får det va annars försvinner dagen och jag vill gärna hålla lite kväll nån timme eller två innan jag ska nanna kudden ;) E sjukt trött och klockan är nästan 01.30 så ja ska nanna strax ;)

Någon som vet vad Sängbar avtagbar filterhållare är? =P Tryckfelsnisse i farten ;)



Älskar Min Per och Vår Melinda                   c",)

Melindas julklappar ;)

Melinda måste ha varit översnäll för hon fick en massa klappar ;)

Av Mormor och morfar fick hon gåstolen ;)



Av Lina, Roger, Liam och Lova fick hon denna lära sig att gå vagn som hon kan sitta på och köra med ;)



Av Kajsa, Johan, mormor och morfar fick hon denna söta stolen ;) Lammet "Bä" fick hon av min kusin Helena och hennes sambo Mattias samt av deras son Benjamin ;) Dockan fick hon av Gammelmummo och GammelUkki ;)



Spegel leksaken fick hon av Morbror Tobbe ;)



Mjukis djuret fick hon av min vän Louise och av hennes 3 åriga son Tobias samt träleksaken med en kula i ;) Bollen med massa pluppar fick hon av min moster ;)



Kramhjärtat och bollen har hon fått av oss ;)



Klänningen fick hon med av sin mamma och pappa ;)



Prinsess dekorationer till väggen fick hon av Gammelmummo och Gammelukki ;)



Denna STOOORA nallebjörnen fick hon av Moster Kajsa och Johan ;)



Denna fina klänningen fick hon av Moster Kajsa, Johan och av Dino ;)



Denna bodyn fick hon med av oss ;)



Av sin Farmor Sirpa fick hon dessa kläderna ;)



Leggingsen är från Farmor Sirpa och dem mjuka sköna jeansen är från min vän Katja och hennes 3 åriga son Lucas ;)



Resten av dessa klädesplaggen fick hon av min vän Katja och hennes son Lucas ;)







Av sin Gammelfarmor fick hon 600 kr ;)

Hon fick även pengar av sin Farmor med så vi ska leta leksaker och fina saker till Melinda i dagarna på rea e tanken eller så väntar vi med att köpa ;) Får se vad vi hittar ;)

God fortsättning på er alla                     c",)


Julklappen från Älsklingen ;)

Fick ett jättefint smycke i guld av Per Älskling i julklapp ;) Jättefint! ;) Blev så glad för det ;) Tack Älsklingen ;) Hade sett detta i ett skyltfönster i somras och det hade han bannemej kommit ihåg och köpt det nu förra veckan till mig ;) Så sött! Blev så rörd och glad att han inte hade glömt det ;) Det va nästan så ja hade glömt det men när han berättade att ja pekat ut den så trillade poletten ner ;) Han e för underbar Min Per ;) Älskar dig vansinnigt mkt Min Per <3





Per fick en mobil i julklapp av mig då hans är kaputt totalt =P Blir så trött på hans mobil och han köper gärna inte nån så då passade jag på att inhandla en ;) Han gillade den skarpt så det va kul att höra ;)



Hyvää Joulua                               c",)

GOD JUL

Ja då va d julafton ;) Och den tillbringade vi i Munka hos mina föräldrar ;) Melinda flinade med hela ansiktet då hon såg tomten och blev inte alls ledsen ;) Inte ens när hon skulle sitta i tomtens knä ;) Hon har varit snäll för hon fick en del klappar vår söta docka <3 Ska ta bilder på det hon fick imorgon ;)

4 månader blev Vår Sessa idag med ;)



Den rosa stolen fick hon av Mamma, pappa, Kajsa och Johan ;)

Här kollar hon på Kalle Ankas julafton ;)



I tomtens knä ;)



Mamma dotter foto ;)



Pappa och dotter foto ;)



Vår söta Tomtenissa ;)



Granen ;)



Klapparna ;)



En eller 2 st powernaps tog hon bara sådär =P Man blir ju trött av allt ståhej även om man bara e bebis ;) Vi kom till Munka vid 13.30 och åkte hem vid 22.30 så det blev en lång dag ;)
Föörsta mini smakportionen blev det idag med lite kokt potatis och minen va skum på henne *hihi* Blicken sa : Fi fasen! Va e detta?! Och hon körde runt det i munnen och flinade åt mig då och då ;)



Här hamnade hon i morbror Linus knä på en powernap ;)



Vill tacka än en gång för alla julklappar som vi fick till vår Melinda ;) Hon fick så mkt fint ;)

God Fortsättning på er alla                       c",)

Dan före dan ;)

Jag och Melinda va nere i stan idag  och ja köpte julklappar till henne ;) Blev en fin klänning som hon ska ha på dopet sen en sak hon ska ha på sig imorn på självaste Julafton ;) Vi va nere i stan i 3 h ca och hon sussade så sött i princip hela tiden ;)

Hittade en tokfin lampa i en lampbutik som kostade 2200 har ja för mig =P



I en smyckesbutik hade dem pyntat upp med det här ;)



Efter vår långtur på stan blev d mat för Melinda hemma sen lite lek i stolen ;) Hon förvandlades till vår egna Stig Helmer under loppet av 3 h nere i stan =P *hihi*



Gjorde sen ett blomster arrangemang som mina föräldrar ska få imorn ;) Ska ta bättre bilder på det imorn ;)





Längtar tills morgondagen då Melinda ska träffa Tomten                    c",)

Tävling ;)

Melinda är med och tävlar i " Vi föräldrars " omslagstävling till nästa år ;)

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/Vi-Foraldrars-Omslagstavling/Photo-competition-candidate-template-828

Där hittar ni länken till Melinda ;)

Melinda blir glad för alla röster                  c",)

Gladis badis ;)

Melinda ÄLSKAR att bada och hon sparkar och skvätter som bara den och håller låda ;)



Så himla söt hon blev på denna bilden *ler*

Hoppas hon alltid kommer gilla att duscha och bada ;) E inget kul om dem skulle vända helt men skulle hon göra det så får man hitta en lösning då men i håller tassarna ;)

Simma lugnt                        c",)

4 mån kontroll ;)

Gjorde ett blomster arrangemang igår som en vän ska ge sin mamma ;) Gjorde den efter att Melinda somnat så man kan koncentrera sig på det man gör helt ;)





Ville inte göra ngt juligt utan ngt som varar längre än så ;) Blir nog inte mer arrangemang gjorda detta året skulle ja tro =P Ska ha tid och ork =P Kanske blir ngt till men d får vi se ;) E så sugen på att göra ngt ;)

Idag har vi 3 varit hos min kusin Helena och lilla Benjamin ;) Först dumpade Per oss där för han skulle köpa min julklapp sen kom han upp dit en timme så vi satt och snackade skit ;) Tiden går så himla fort! Känns som om Benjamin kom för inte så längesen ju =P

Va på 4 månaders kontroll idag och hon va 64 cm lång och vägde 7800 gram ;) Då har hon stagnerat med vikten ;) Skönt ;) Hon e vår lilla rullekorv ju *ler* Världens mest underbara dotter och vi älskar henne så och hon gör oss till en underbar familj ;) Det är hon som e kärnan i denna familjen <3 Älskar Per, Melinda, Zazzi & Calibra oerhört mkt <3

2 dagar kvar nu bara                         c",)


Heta stolen =P

Syrran ringde mig i förmiddags och ville ha med mig till frisören för hon skulle sitta i "Heta stolen" =) D betyder att dem har fri hand att göra va dem vill med ens hår =P Blev lite klippning sen rödbrun färg på det ;) Dock e denna bilden från när hon sitter med färgen i håret men hon ser ut som Musse Pigg =P



Melinda passade på att ta en powernap där hos frisören efter hon ätit ;)



Låg så sött i denna gamla Schäslongen och sussade i nån kvart ;)

Blev Väla en snabb sväng sen på lite ärenden sen va d hem igen till det tradiga hemmet =P Hehe =) Köpte bitringar till Melinda och dem går varm i munnen nu kan ni tro ;)





Tar sällan foto på mig själv numera för nu e d Melindas tur att stå i rampljuset men tog denna igår ;)



Skulle med vilja göra ngt fräckt med mitt hår men ja e dock en sån som varken har tid eller lust att fixa en massa eller fixa alls med håret så d blir att ja har lite längre hår i nån uppklippning som max =P Har inte intresset eller tekniken alls till det och ja hatar att ha hårvårdsprodukter i håret =O Älskar när d e mjukt, naturligt och lent mm ;) Får la se om man vågar sig på Heta stolen en dag men tvivlar starkt på det för blir ja missnöjd så vete sören va ja gör =P Vill inte ha för kort hår eller rött hår bla =P

Mu blir d soffmys med kisarna sen natti natti                  c",)

Var e Zazzi? =P

Letade efter Zazzi igår på hennes vanliga ställen där hon brukar ligga och mysa och gömma sig ;) Hittade icke henne nånstans! Letade i ett bra tag och sen kom ja på att hon ligger säkert i vagnen undertill i korgen där!

Ja hade rätt minsann =P Där låg hon och hade mys ;)



Melinda har varit väldigt gnällig nu i några dagar så ja tror d e tänder på G ;) Hon e aldrig gnällig så man e inte van och hon kan bli så arg och ledsen på samma gång och dreglar till max och nävarna e i munnen hela tiden. Ska på 4 mån koll på torsdag så ska prata med dem då ;) Köpte bitring idag och den verkar fungera men vi får se va dem säger på torsdag ;) Tycker d e svårt att se och känna på hennes gom så dem får sköta det ;)

Hon kommer till ro så sent på kvällarna och gnäller mkt så man blir helt slut! Stackars Melinda gumman =( Hoppas d blir bättre snart för vi saknar vår glada prinsessa ;)

Nu kallar loppelådan                 c",)

Kurragömma Calle =P

Min hankatt Calibra lekte kurragömma igår =P Sovrummet e stängt för kisarna men där blir så kallt då d drar in från den franska balkongen så vi har öppet där på kvällarna ;)

Tyckte ja såg en bula i sängen och där hittades en st Calibra mysandes ;)









Sött <3

Jag och Melinda tittade på "Alvin och gänget" igår och hon såg hela fast i 2 perioder då hon somnade och tog en powernap på nån kvart =P



En av mina brödrar Tobbe va här i ca 2 h ikväll med sin tjej Vanja och hälsade på och jag och Per gjorde hemlagad pizza ;) Yummy blev det med massa gotte på ;) Trevligt sällskap bara sådär helt apropå ;) Tack för en trevlig titt ;)

Snart Julafton ju! Va 1 år sen ja fick reda på att ja va gravid och d känns som igår! Och Melinda blir 4 månader på julafton ;) Tiden bara flyger förbi! Melinda jollrar en massa i höga toner och skrattar och håller låda som bara den numera och hon kan nästan sitta helt utan stöd ;) Hon trillar då och då men snart nog så ;) Hon e så duktig Melinda och hon hatar att ligga ner och hon ska va med överallt för annars kanske hon missar ngt =P Hihi ;)

Nu blir d soffmys sen sängen                       c",)

Powernap ;)

Melinda sover ALDRIG på dagen mer än nån eller några korta powernaps från 5-15 min =P Men i gengäld sover hon hela nätter men senaste veckan har hon skrikit och gnällt lite då och då om nätterna men inte varit vaken och man har sprungit som en galning för att ge nappen när hon gnällt för länge. Ibland har hon varit riktigt ledsen och förtvivlad i sömnen den lilla stackaren =( Men i det stora hela så sover hon iaf ;)







Vår rosa prinsessa <3

Kör kläder i färgerna lila och rosa ;) Ska ha lite vitt med i bilden till nästa garderob ;) Håller på att leta kläder nu till nästa garderob och hon har redan fått 2 st bodys och 2 leggings till nästa garderob av sin farmor ;) Sen har ja några få plagg i nästa storlek men ja brukar kunna fynda bra ;)

10 dagar kvar till Jul                    c",)

Dino och Melinda mys ;)

Hamnade hos syrran och Johan i söndags efter vi varit en runda hos Pers mamma ;) Skulle bara dit och säga hej men vi fastnade där och åt fondue och hade mys ;)

Här vaktar Dino vår Melinda ;)



Några dagar innan dess va jag och Melinda hos syrran och då hade Melinda och Dino mys i soffan ;)



Finns en film på Youtube där dem myser ;) MalinOpel kan ni söka på så hittar ni dem klippen ja har därute ;)

Händer inte mkt mer här annars mer mys inne ;) Vädret e så sjukt dåligt sen snart 1 v tillbaka. Bara blåser hårt och mkt samt att det regnar så ut går man bara i värsta fall! Mörkt och trist väder och trött blir man och nere =( Saknar sol och värme ;)

Va tycks om mig i glasögon då? =P



Ha en underbar Lucia                                 c",)

Saknar värmen och bad =(

Igår va jag och Melinda hos min Ukki & Mummo och hos mina föräldrar så d blev en lång heldag ;) Körde direkt efter att vi lämnat Per på jobb ;) E skönt att komma hemifrån lite och inte se samma 4 väggar ;) Fick bytt lite lampor på min bil med av 2 av mina brödrar Tobbe och Linus ;) Linus fyllde år igår med, han blev 19 ;)

Så tråkig poolen ser ut hos Ukki och Mummo nu på vintern =(



Sommartid i sin fulla blom ;)



Tyckte Melinda behövdes tvättas lite så ja lade henne i tvättkorgen häromdan =P



Blev så fint kontrast på denna bilden på Melinda igår hos mina föräldrar ;) Färgstark! ;)



Snart helg igen och per e ledig så då blir d massa mys                       c",)

Kylan e kommen =P

Ja usch för kylan men så e d i vårt avlånga land =P E sommarmänniska rakt igenom men e smällar man får ta att ha kall årstid =P D blir bara massa mer mys stunder då ju och d tackar man inte nej till med melinda och Per ;)

Fyndade en söt kise mössa till henne idag och en body i strl 86 ;)


Söta lilla syrken <3

Här leker hon i full gång på mage och hon rullar ofta över på rygg och 1 gång har hon tagit sig från mage till rygg det lilla busfröet ;) Duktig bebis e hon ;)



Här e kisebodyn som köptes idag ;)



Sitter då och då och tittar på bilder på Melinda och det är sjukt så mkt hon förändras på så kort tid!

Lite badbilder här ;) Den första e hon 2 v på sen är hon 1½ månad och sista e hon 3 månader på ;)







Har fått en dop dag nu så ja har en vän som redigerar bilder på Melinda som ska va på inbjudningen till familj och släkt ;) E många nog så det blir bara familjärt som det ser ut ev nån vän ;) Har en del planer på va som ska ske på dopet med som ska bli så kul ;) Ska ha ett fint dop för vår Fina Melinda ju med lite kul arrangemang klart ;)

Nej nu blir d att mysa ner sig i soffan med Melinda             c",)


Lek i matstolen ;)

Hade lite att fixa i köket igår så ja satte Melinda en liten stund i matstolen och där lekte hon för fullt med bollen hon fått  av min moster ;) E så kul nu när hon vill leka och upptäcka ;)



Då va d helg igen =) Händer inget här. Per jobbar hela helgen så vi ska bara ägga hemma jag och Melinda =P Tråkig årstid vi har med regn och rått väder =(

Gillar inte snö men d får gärna va snö istället för regn faktiskt =)

Let it snow                      c",)

RSS 2.0