Förkylda jag =/

Happ så länge varade den lyckan om att vi alla var friska =/ Sen i måndags har ja varit förkyld och igår blev det värre med rethosta som höll mig vaken till väldigt sent inatt och nu ikväll är hostan inte snäll heller =( Ingenting biter på hosta heller vad man än gör =/ Hoppas både hostan och min förkylning försvinner fort för jag har inte tid eller ork att va dunderförkyld och inte kunna sova pga hosta =(
 
 
 
Efter Dagis idag har jag bara varit inne och hemma med töserna då jag varit ur gängorna pga dålig/lite sömn pga förkylningen och hostan så det va trist att jag inte orkade vara ute för denna tempen hade vi ute idag och skönt var det med solen som värmde lite ;)
 
 
 
 
 
 
 
Vi har haft det mysigt här hemma och vi sjöng lite låtar som Melinda älskar att sjunga och hon kan sjunga många barnlåtar och älskar att sjunga och dansa och Celina hon dansar riktigt mycket hon med och njuter när vi har så kul ihopa ;) Kvällens mat blev detta spektaklet som jag sett på Facebook med någon som hade gjort så jag provade och töserna tyckte detta va lite rolig och god mat med spagetti genom korvbitarna ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Och här blev resultatet efter kokningen ;)
 
 
 
 
 
 
 
På Melindas Dagis går det Ögoninflammation ( va från hennes Dagis töserna fick ögoninflammation ) och vattenkoppor går där med. Ögoninflammation vill vi inte ha igen iaf =O Usch! Vattenkoppor säger dem ju att det är bra att man får det ju yngre man är samt att har man inte haft vattenkoppor som barn och får det när du blir vuxen så kallas det för bältros och är mycket värre än vattenkoppor. Jag har haft det som barn iaf ;)
 
 
 
Nu ska jag hosta sönder mig själv i soffan                c",)

Vår väder deluxe ;)

Har haft underbart fint väder idag med sol och 9 plus grader har jag sett som högst här i Helsingborg idag ;)
 
 
 
När töserna va lämnade till Dagis hade jag ett möte på AF med min handläggare en timme och fick tips och ideer och tankarna flyger runt i luften nu om mitt framtida jobb eller yrke ;) Ska till en yrkesvägledare och prata och se va som kan finnas mm mellan mina arbets sökningar så på något sätt hittar jag en lösning ;) Sen bar det iväg för att hämta baby kläder ja försökt få sålt via en butik sen hem och städa, tvätta golv, köra en maskin tvätt och lite annat småfix innan töserna skulle hämtas ;)
 
 
 
Full rulle japp ;) När jag hade hämtat töserna blev det bara innanför dörren med töserna för att byta om då vi skulle ut och träffa Mimmi med deras 4 barn ute och leka i det fina vädret så i ca 2 h va vi ute på lekplatsen här ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Å va ja längtar tills vår värmen e kommen                                    c",)

Efterlängtat kusinmys <3

Å vad det är skönt att vi e friska nu och kan umgås med nära och kära ;) I förmiddags körde jag med töserna till kusinerna Liam, Lova och Milo och spenderade hela dagen och kvällen där ;) Vädret va underbart så vi va ute och gick och dem 3 yngsta sov gott i vagnarna ute ;)
 
 
 
Gjorde egna semlor som vi mumsade på till fikan och här ser vi Milo med Celina vid matbordet efter semla fikan ;) Dem är så söta ihop dessa 2 små kusinerna och avgudar varandra ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handlade när vi va ute och gick idag och denna skylten sitter vid ingången till affären =P
 
 
 
 
 
 
 
Är bybor och landsbygdsfolk verkligen så godtrogna att dem inte låser sina bilar? =O Kvittar vart jag befunnit mig någonstans så har jag ALLTID låst min bil =O Har aldrig sett någon liknande skylt förr i någon butik och jag trodde att folk va så pass kloka att dem låste sina bilar =P Kan inte sluta att små skratta åt denna skylten dock =D
 
 
 
Alla kusinerna har haft det så roligt och mysigt idag och haft så kul ihopa och bråk blev det bara några få små rundor nu på kvällen mellan Lova och Melinda såklart vem annars *hihi* Tröttheten gjorde mycket i deras bråk då vi varit igång hela dagen och trött är jag med så det blir sängen när jag är klar med detta inlägget ;)
 
 
 
Här har vi kvällsmys bilder på resterande 3 kusiner <3
 
 
 
Gissa vem som druckit för mycket kaffe på bilderna =P Hihi ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack Familjen Gullberg för en helt underbar dag/kväll                                 c",)

FRISKA!!!

Tjoho! efter 2 v med massa sjukor av alla de slag är vi nu alla friska igen ;) Wiii! ;) Celina har haft fina ögon idag så i minst 2 dagar till ska hon få medicin men hon e frisk nu men måste avsluta kuren ;)
 
 
 
Har en del planer och måsten att fixa i veckan när töserna är på Dagis då det varit sjukt i 2 veckor här så ligger jag efter med saker så det blir att fixa undan hemma när dem är på Dagis och söka jobb mm.
 
 
 
En morgon fick jag ljuvlig musik i öronen av Celina medans Melinda skulle leta upp ett tillhygge att banka på tunnan med =P
 
 
 
 
 
 
 
Vete sören om ja råkat komma emot lite inställningar på min mobil kamera för ingen bild blir bra som jag tar numera =( ÖNSKAR så att jag hade kunnat köpa mig en system kamera men det har jag långt ifrån råd med =( ÄLSKAR att ta foto och en systemkamera hade jag ÄLLSKAT att ha ;)
 
 
 
Här hade jag och töserna disco på deras rum  en kväll ;)
 
 
 
 
 
 
 
Har bara varit hemma hela helgen förutom att vi har varit iväg till affären och handlat hem förnödenheter och det har varit mysigt att bara vara och få Celina frisk igen ;) Nu jäklar så är vår isolerings tid slut ;) ÄNTLIGEN kan vi träffa vänner mm igen efter 2 veckor instängda typ =/
 
 
 
Töserna ville ha på sig älv kläder imorse och även dessa bilder blev skrot i kvalitén så ja måste kolla igenom min mobil så fort ja kan och orkar. Dem blev så fina i dessa klänningarna <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Är riktigt riktigt trött nu ikväll så det ska bli så skönt att lägga sig nu och sova gott får jag hoppas utan töser som e dåliga och vaknar och hattar på natten <3
 
 
 
Now we are free                                c",)
 
 
 
 
 

Dumma ögoninflammation =(

Melinda har blivit av med sin fort med medicinen men Celinas ögoninflammation är inte snäll och vi har varit på Vårdcentralen idag igen men ska fortsätta i 3 dagar till med samma medicin annars har vi ett nytt recept som väntar på henne. Lilla stackars Cellis =( Det kommer massor med var och imorse luktade det inte gott alls =( Så nu hoppas vi det går på rätt håll för Celina <3
 
 
 
 
 
 
Det händer dock då och då att hon är pigg som bara den som igårkväll när hon lekte klätterapa i vasken på toaletten =P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visste inte att man kunde vabba som arbetslös men idag har jag anmält vab då ja inte kan gå på ett möte imorgon på Arbetsförmedlingen då Celina är sjuk och Per jobbar. 
 
 
 
 
Nu får sjukorna ge sig så vi kan ha det bra alla                         c",)
 

Sjukor på sjukor =(

Uff....Nu har det varit sjukor i 1 vecka här och jag har inte haft nån influensa men ja e helt slut och utan ork och illamående ofta samt har huvudvärk så det är väl min influensa =( Töserna är dock krya från det nu men Per har haft det sen igår och jag hoppas att det inte går om igen! 
 
 
 
Kladdiga ögon har töserna haft lite from igår och jag rengör ofta med steriliserat vatten och vill verkligen inte ha medicin till det nu med igen.... Dem ggr dem haft detta har ja varit tvungen att få medicin till dem då det inte gått bort via rengöring så dem verkar va känsliga för ögoninflammation.... 
 
 
 
Igårkväll var det full karriär på töserna här hemma där dem körde race med vars en bil ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här har vi 2 st trötta töser efter middagsvilan igår ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Melinda tog 2 st leksaksbilar i handen igår när jag lekte med dem så sa hon : Mamma, jag ska köra Opel Opel ;) Hon är Mammas duktiga flicka ;)
 
 
 
Nu vill ja bara att jag och töserna blir friska                          c",)
 

Sjukstuga =O

I förrgår kväll hade Celina 39,4 i temp och va lös i magen så hon va hemma igår från Dagis men Melinda mådde kanon igår så hon for till Dagis och hade haft en bra dag och varit väldigt duktig och hjälpt till med allt vilket hon älskar att göra ;) Celina har tänder på väg ut så jag vet inte om det är pga tänderna hon blev dålig där på kvällen bara men sen har hon varit bra igen.
 
 
 
Igårkväll kräkte Melinda =( Inga feber temper har någon av dem iaf och jag hoppas på att Melinda kräkte pga sin antibiotika så dem inte haft en släng influensa. E inte lätt att veta vad kräkningar och lösa i magen beror på då Celina har tänder på G och Melinda äter medicin. Mådde inte alls bra igårkväll  efter sanerandet efter Melinda men känner mig ok idag så nu håller vi tummarna att det går på rätt håll nu ;) 
 
 
 
Båda är hemma från Dagis idag då jag inte är säker på om det är något smittosamt så på Tisdag ska dem säkert kunna gå till Dagis igen ;) 
 
 
 
Adjö från sjukstugan                                    c",)

8 timmar hos läkare med Melinda

Igår blev det en doktordag för Melinda. Hon har inte mått så bra till och från och haft feber ibland och varit hängig, gnällig och väldigt irriterad mm så något stod inte rätt till och med symptomen hon hade kom jag på att hon hade Urinvägsinfektion så igår vid 10.00 va jag på Vårdcentralen med henne där man pratade med doktor, tog prover, pratade med doktor och tog sen prover igen mm. Allt dem tog där stod rätt till och efter 2 h va vi klara där och ja fick fixa med ett urinprov hemmafrån henne.
 
 
 
 
 
 
 
Då hon inte gör ngt när hon sitter på toa och potta så blev detta ett långdraget uppdrag där Melinda satt på pottan i över 2 h och jag fick i henne 4 dl dricka och det kom ut väldigt lite urin men det räckte till en provtagning iaf och hon stod upp i pottan och höll sig hårt mot toa stolen och kved och sa det gjorde ont så där visste jag helt klart att det var UVI. 
 
 
 
Klockan blev nu nästan 17,00 och då stängde Vårdcentralen men en annan Vårdcentral nära oss har kvälls och helg öppet så jag ringde dit och fick en tid kl 1.00 hos en läkare. Urinprovet tog ja med och dem gjorde typ samma prover där mm och efter att ha varit där i 1½ timme ville dem skicka oss till Barnakuten då där va socker i urinen men blodsockret va fullt normalt och att hon var dålig i magen och dem visste inte vad detta kunde bero på och valde att skicka mig dit. 
 
 
 
Förstod inte så mycket och fick ännu mera frågetecken då jag trodde att det bara va en urinvägsinfektion men dem sa att det är väldigt sällsynt med så små barn att det skulle kunna vara diabetes med dem symptomen hon hade så där rörde allt runt och vi körde till Barnakuten.
 
 
 
Väl där så  va kvinnan i receptionen stressad då där var mycket patienter och hon va inte så vänlig och verkade nog tycka att jag va korkad som kom dit för detta men jag är ingen läkare och dem sa att jag skulle hit så jag lyssnar för jag vill hitta felet på Melinda och lyssna på läkarna.Sur och tvär va hon och sa att det är lång väntetid här och jag frågade om ja skulle komma imorgon eller bli hänvisad någon annanstans men hon sa jag vet inte och va väldigt kort och kinkig. Så det kändes ju kul att komma dit eller inte men blev skickad dit för att få diagnos på Melinda så ja stannade kvar!
 
 
 
Efter 4 timmars väntan fick vi ett rum och prata med en läkare som va helt underbar och kanonbra ;) Fick svar på allt och antibiotika ;) Sockret i urinen hade trängts ut pga hennes infektion ( är vanligt att det kommer socker i urinen vid infektioner sade läkaren ) Att hon var så dålig i magen berodde med på att hon hade en infektion så där fick jag svar på alla mina frågetecken utan massa strul och annat. 
 
 
 
Så efter nästan 8 h hos doktorer fick jag svaret jag visste inombords till 150 % att hon hade UVI! Min fråga är bara nu om varför Vårdcentralen skickade oss till Barnakuten för UVI? Kunde dem inte bieffekterna på UVI eller dem va rädda för att det kanske var diabetes? Jag och Melinda va hemma igen vid 24 tiden så hon har varit hemma från Dagis idag då hon sov till 9.30 imorse men Celina va på Dagis ;) Ska ringa den andra Vårdcentralen imorgon och fråga om deras kompetenser och varför dem skickade oss till Barnakuten om det är för att dem är rädda för att göra misstag och ha ryggen fri och att experter kollar nogrannt? 
 
 
 
Har haft fullt upp idag då dagen igår gick hos alla läkare så imorgon ska ja ringa och prata med dem om varför detta valet gjordes åt Melinda. Ovanpå allt så nu på kvällen hade Celina 39,4 i temp och va dålig i magen och jag är osäker på om det är tänderna som spökar eller om det är influensa av något slag och jag hoppas verkligen på det sistnämnda! Så imorgon ska Melinda till Dagis men Celina blir hemma så dåblir det "byte i bregott fabriken" =P
 
 
 
Fick denna söta bild på töserna igår när Melinda satt på pottan och fick trycka på mobilen och lyssna på musik och Celina stod bredvid och dansade och studsade och underhöll oss ;)
 
 
 
 
 
 
Så idag har man varit smått trött och fixat och donat hemma då dagen igår försvann till alla läkarna så jag hade att göra hemma idag =O Puh! Nu hoppas jag bara på att det är Celinas tänder söm gör att hon har feber mm så vi kan ta oss ur sjukstugan här ;) 
 
 
 
2 sjuka och trötta töser här hemma i soffan nu ikväll och tittar på sagor på mobilen ;)
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag minsann se nån film och bara vara                             c",)
 
 
 
 
 
 

Munka i söndags ;)

Jag och töserna körde till mina föräldrar i söndags då Melinda ofta tjatar om att åka dit varje dag typ =P Så sällan e vi inte hos deras mormor och morfar ju =P 
 
 
 
Blev bara dessa 5 fotona där hos mina föräldrar men bättre än inget =) Töserna sitter hos Linus flickvän Jonna på bilderna ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och på sista bilden sitter Morfar Lasse och pratar med töserna ;) Taget av mig utifrån genom fönstret ;)
 
 
 
 
 
 
 
Min pappa hatar att vara med på foto och här på denna bilden slipper han ha en hand framför huvudet =P
 
 
 
Glömde nästan denna bilden som jag tog på dem i söndags morse när dem satte sig vid ytterdörren och tittade på youtube =P Dem tyckte vi skulle köra tidigt till Mormor och Morfar =P
 
 
 
 
 
 
 
Livets efterrätt är barnbarn har jag hört                           c",)

Mina mystöser ;)

Har haft massa mys och bus hemma med töserna nu dessa dagarna ;) Har haft massor att göra medans dem varr på Dagis och när dem varit hemma har vi bara tagit det lugnt hemma och det var välbehövligt för oss alla ;)
 
 
 
Kvällsmys i soffan med musik och tecknat i mobilen som töserna gillar medans jag städade undan snabbt efter mat och bad ;) Dem satt som 2 ljus och njöt med detta ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vid fikan idag ville båda töserna sitta på golvet och fika ;) Dem satt så fnt på samma plats och var helnöjda ;)
 
 
 
 
 
 
 
Hade några Tic Tac som jag lade på denna frisbeen som töserna plockade nöjt och åt med min dator igång med massa dunka dunka musik som spelades så discotajm blev det sen för mig och töserna ;) 
 
 
 
 
 
 
 
Och nu har helgen börjat med utfärder i sikte                       c",)
 
 
 
 

Friskare tror jag =P

Känns som att vi töser är mycket friskare nu och det är skönt! Denna förkylningen har slagit ner mig totalt men känns mycket bättre nu så jag håller tummarna att det är på väg åt rätt håll ;) Töserna e inte så förkylda nu heller ;) 
 
 
 
Här har vi 2 st glada töser som borstade tänderna igårkväll ;)
 
 
 
 
 
 
 
Har inte gjort mer än nödvändigt nu i dagarna mer än handlat förnödenheter. Har varit helt off med förkylningen ibland så det är en himla tur att jag inte haft något bokat =O 
 
 
 
Nu blir det soffhäng                        c",)
 
 
 
 

Fullt ös medvetslös =O

Tjoho! Full rulle va det här igår =P Men först 2 morgonbilder på 3 fina töser från igår morse innan hela dagen blev full =P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen började dagen i full karriär =P Först Vårdcentralen med Melinda sen hem och äta middag när ja blev uppringd av en som står mig nära som behövde mig så efter middagen klädde ja på töserna och ringde min vän Mimi och frågade om hon och Emilia kunde ta töserna några timmar vilket dem gärna gjorde ;) 
 
 
 
Sen kl 15,30 hade Melinda en kontroll tid hos tandläkaren så jag hann precis till Mimi och hämtade upp Melinda för att åka till tandläkaren med henne och hon hade jättefina och bra tänder ;) Sen körde jag och hämtade Celina för att sen bege oss hemåt efter ett stopp hos en vän på sjukhuset för att lämna av lite han behövde ;) 
 
 
 
Det va så skönt att ha kommit hem och att ÄNTLIGEN få sitta ner med töserna ;) MEN ack så fel jag hade =O 17.40 ringde Per och berättade att han hade varit med i en olycka på jobb då en truck kört över hans ena fot så han skulle till akuten då en kollega körde honom dit. Jaha då fick jag sätta fart med att packa på töserna overaller efter dem ätit mm så strax efter kl 19 körde jag hemifrån för att hämta vår vän Magnus som följde med mig och töserna hem då jag skulle köra och hämta Per när han va klar så kunde Magnus va här och passa töserna så jag slapp väcka dem ;) Ca 3 h tog det bara med röntgen mm och domen blev en stor spricka i lilltån och lite små sprickor runt om. Tur dem har skor med stålhätta OCH att det bara var över lilltån och partiet där han blev överkörd på =O 
 
 
 
Idag känner jag att jag lever iaf med förkylningen samt en jävla huvudvärk på det och hostat halva natten så jag somnade vid 4 och fick gå upp kl 7 när töserna studsade upp så det känns som att någon körde över mig inatt! 
 
 
 
Toddelo                              c",)

RSS 2.0