Vad är detta för djur?!

Är detta en slags larv eller va e det för ngt? En vass tagg sitter på ena ändan iaf. Har aldrig sett nån sån här förr! Nån som kan svara på va d e för ngt?



Men det är säkert en helt vanlig larv av ngt slag men ja tycker den ser skum och märklig ut faktiskt och speciellt med den taggen på baken!

Har sjukt ont i halsen idag och min allergiska reaktion sen alla antibiotika kurer håller på att klia än! Gah!!! Blir knäpp på detta kliandet och allt annat som felar mig denna helgen!

Har kommit i någorlunda ordning nu här hos Micke iaf. Kisarna trivs och känner sig som hemma men dem e lätta Zazzi & Calibra då dem känner sig hemma vart som helst bara jag är där iaf ;)

Vila och packa upp är d som gäller här nu                                 c",)

Kommentarer
Postat av: Nisse

Hej Malin. Tack för din kommentar på mitt inlägg om en larv jag fotograferade i Turkiet (http://bilder.ngn.nu/index.php/2009/11/27/larv-4/) och tills nu inte tagit reda på vad de är för en sort.



Efter lite letande och gissande så har jag kommit fram till att det sannolikt är en larv till en: <b>Vitribbad skymningssvärmare</b> (<i>Hyles lineata livornica</i>).



Är vanligast i medelhavsområden men hittas ofta upp till mellersta Sverige (Uppland)



Ha'de'!

2010-08-28 @ 13:19:40
URL: http://blogg.ngn.nu
Postat av: Malin

Tack för ditt svar! Lite fräckt att en sån larv finns här i Sverige ;)

2010-08-28 @ 14:39:21
Postat av: Anonym

Tack för ditt svar! Lite fräckt att en sån larv finns här i Sverige ;)

2010-08-28 @ 14:40:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0